Coaching

Coaching

Organisaties hebben veel te winnen en te verliezen als het gaat om het welzijn van personeel. Gezonde, energieke werknemers zorgen voor een fijne werksfeer, de hoogste mogelijke kwaliteit en productiviteit. Gaat het goed met je personeel, dan gaat het goed met jou! Daarom biedt Lumia Ontwikkeling & Coaching assessments om een antwoord te vinden op een specifieke selectie- of ontwikkelvraag; en coaching om het welzijn van personeel te vergroten.

Assessments

Ben je benieuwd wat de competenties, talenten en valkuilen zijn van jouw medewerkers? Wil je advies over de mogelijke ontwikkeling die zij nog kunnen doormaken? Een assessment van Lumia Ontwikkeling & Coaching brengt je onafhankelijk inzicht.

Wij zijn bevoegd om assessments van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) af te nemen en hebben expertise op het gebied van welzijn. In zowel de profit- als non-profit sector zijn we actief geweest in de ontwikkeling van mens en organisatie. Kortom: we hebben alles in huis om een goed inzicht te bieden in het profiel en de ontwikkelingsmogelijkheden van werknemers. Klaar voor de volgende stap? Wij bieden ook coaching!

Heb je een specifieke vraag over het selecteren van een geschikte kandidaat voor een (tijdelijke) functie of opdracht? Kijk dan bij Lumia Interim-management.

Coaching voor individuele werknemers en groepen

Timemanagement. Assertiviteit. Persoonlijke effectiviteit. Allemaal vage termen waar je niet echt iets aan hebt? Nee! Dit zijn veelvoorkomende thema’s waarin werknemers kunnen groeien in een coachingtraject. En waar jij als organisatie ook echt iets aan hebt. Want als jouw personeel zich optimaal weet

te ontwikkelen, kun jij als organisatie haar kwaliteiten optimaal benutten. Een win-win situatie dus!

Vaak wordt het bij de terugkoppeling van een assessment duidelijk dat er voor een medewerker mogelijkheden zijn om verder te groeien. Of misschien heb jij of je werknemer, ook zonder assessment, al een duidelijk veranderdoel. Lumia Ontwikkeling & Coaching biedt coaching op maat voor allerlei uiteenlopende competenties en hulpvragen. Naast timemanagement, assertiviteit en persoonlijke effectiviteit kan dit bijvoorbeeld ook gespreksvaardigheden zijn, of leiderschap. Daarnaast kan Lumia preventief ondersteunen bij diverse burn-out klachten, zoals stress, nervositeit, gevoelens van angst, vermoeidheid en motivatieproblemen.

Coachingstrajecten zijn bij Lumia Ontwikkeling & Coaching altijd maatwerk: de gesprekken hebben het karakter van zelfinzicht, reflectie, zelfsturing en ontwikkeling. Als werkmethode wordt onder andere het coachingsmodel gebruikt van Dr. Rudy Vandamme.

Om groepen te ontwikkelen en beter met elkaar te laten samenwerken biedt Lumia Ontwikkeling & Coaching ook coaching voor groepen. Deze trajecten kunnen in-company of op een externe locatie worden gegeven.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!